Onze laatste jeugd wedstrijd werd gehouden op vrijdag 21 augustus jl, in de Schaopwas.
Gevist werd er van 18.30 tot 20.30 door de aanwezige jeugdleden, vanaf het begin werdt er redelijk veel vis naar bovengehaald.Het was een spannende strijd bij de lesklassen, Jari en Alja konden allebei nog voor de titel gaan, uiteindelijk was het Jari die de dagzege pakte met 258 centimeter, en werd daarmee ook de clubkampioen van 2015 bij de jongste jeugd,gevolgd door Alja en het Brons was voor Merel.

Bij de wedstrijdklasse ging de eindstrijd tussen de gebroeders Enting, die evenveel punten hadden, na twee uur viissen wist Jan de meenste vis ter weging aan te bieden en met 1650 gram pakte hij de dagzege en ook het clubkampioenschap gevolg door Rick en als 3e Max.

Voor iedere deelnemer(ster) was er een dagprijs.
Na de wedstrijd was de uitreiking van de competitie bekers, aangeboden door KOOPMAN HENGELSPORT TE NIEUW AMSERDAM, waarvoor dank.

Daguitslag:
Lesklasse:
1 Jari Schutrup           258 cm
2 Alja Enting               218 cm
3 Merel Enting            156 cm
4 Carlijn Enting           152 cm
5 Nick Kruit                  45 cm
6 Martijn Kruit               15 cm

Wedstrijdklasse:
1 Jan Enting                1650 gram
2 Max Martens             1480 gram
3 Rick Enting                1180 gram.

Afgelopen vrijdag 12 juni is de 3e wedstrijd van de jeugdcomepetittie vervist in het Annerveenschekanaal.

Werd de vorige wedstrijd nog afgelast vanwege het slechte weer, vandaag waren de omstandigheden ideaal, de vis werkte ook goed mee en er werd leuk gevangen. De lesklasse zat vooraan en direct werden de eerste vissen boven water gehaald, Jari Schutrup zat op 1,en liet zien dat hij de beste was vandaag met een totale lengte van 338 centimeter was hij de terechte winaar gevolg door Alja Enting met 263 centiemeter en Nick Kruit met 64 centimeter.
De wedstrijdklassen vist op gewicht en begon ook direct te vangen, met de lange hengel in het midden van het kanaal, wist Rick Enting enkele mooie bleien en een dikke brasem te vangen en werd daarmee winnaar in de wedstrijdklassen met en gewicht van 4120 gram, broer Jan werd vandaag 2e met 2340, Max Martens moest genoegen nemen met de 3e plaats en 1670 gram.

De tweede wedtrijd voor de jeugd, met weer leuke vangsten.
Vandaag hebben we gevist met de jeugd in de Haven van Annen, elk jaar vissen we hier een wedstrijd.In de haven is leuk vis te vange., De lesklasse zat aan de noordkant van de haven en alle jongens en meisjes vingen aardig vis, het waren vooral voorntjes die er werden gevangen, Jari wist nog een mooie zeelt te vangen van 46 centimeter.Vandaag was het Ryan die de meenste vis liet meten en mocht de beker aangeboden door DWC Print mee naar huis nemen.

1 Ryan Drent            310 centimeter

2 Jari Schutrup         209 centimeter

3 Alja Enting             161 centimeter

4 Merel Enting          120 centimeter

5 Nick Kruit               105 centimeter

De oudere jeugd, de wedstrijdklasse zat aan de zuid kant van de haven.De lange hengel werd ingezet door de kornuiten en ook hier verdween de ene vis na de andere in het leefnet.De wedstrijdklassen vist op gewicht, dus een bonus vis is nodig, Rick wist dat voor elkaar te krijgen en ving een mooie brasem, daarna nog een zeelt en nog een brasem. Deze drie dikke vissen maakte een gewicht van 4350 gram en de beker aangeboden door Installatie bedrijf Hofsteenge was binnen.

1 Rick Enting              4350 gram

2 Max Martens            1090 gram

3 Jan Enting                1060 gram.

De eerste jeugdwedstrijd van het seizoen zit erop, afgelopen vrijdag werd er gevist door de jeugd in het klein Zwanemeer.
De deelname was erg mager, maar diegenen die er waren lieten direct zien waarvoor ze waren gekomen en dat was vis vangen.
Dat lukte prima bij de jongsten. In de lesklasse werd er met een kort hengeltje gevist en werd de ene na de andere vis gevangen.
Na twee uur vissen was het Merel Enting die de meenste centimeters bij elkaar had gevist.
Zij mocht de beker aangeboden door Rietdekkers bedrijf Eggens in ontvangst nemen.

1 Merel Enting          591 centimeter

2 Jari Schutrup         461 centimeter

3 Alja Enting             305 centimeter

Bij de oudere jeugd, de wedstrijdklasse, werd ook kort begonnen maar al snel bleek de lange hengel
de manier om vis te vangen. Er werd dan ook met regelmaat een visje geland.
Na twee uur werd er gewogen en kwam Max Martens als winnaar uit de bus.
Hij mocht de beker aangeboden door Noordkoop mee naar huis nemen.

1 Max Martens           1830 gram

2 Jan Enting               1160 gram

3 Rick Enting              1110 gram.

Binnekort verschijnen de foto's op de site.