Slochteren, 9 november 2019:
Het mooie haventje van Slochteren werd het wedstrijdwater voor de start van onze wintercompetitie. De plannen om naar Nieuwolda te gaan werden in de week vooraf gewijzigd, omdat de hevige regen van afgelopen weken waarschijnlijk zou zorgen voor troebel en snelstromend water in Nieuwolda. Er hadden zich 9 mannen aangemeld, en de vooruitzichten leken goed, want de afgelopen weken waren er wat wedstrijdjes gevist waarbij steeds tussen de 5 en 13 kilo vis werd gevangen. Hoopvol zocht dan ook iedereen na het loten een stek op, en om half 9 konden we beginnen te vissen.
Een paar balletjes voer, een handvol hennep en wat casters moesten de vis lokken en dit ging direct goed, want binnen enkele minuten werden er al mooie vissen gevangen. Hoofdzakelijk voorns van gemiddeld 150 gram en af en toe een baarsje of mooie bliek werd er gevangen. Het was zoals zo vaak zaak om de vis aan de praat te houden door hennep of casters bij te voeren. Soms vielen de beten even weg waarschijnlijk door de jagende snoeken, maar kwamen ook snel weer terug. Het tempo er in houden was de juiste manier om goed te scoren vandaag. Dit lukte het beste op de steiger, in de buurt van het bruggetje, waar Henk, Geert en Erik zaten. Op de kademuur aan de overkant waren de vissen gemiddeld iets kleiner van formaat.
Na 3 en half uur was het alweer gedaan met de wedstrijd, en konden we de vangsten gaan wegen. Henk wist te winnen, hij had 76 stuks op zijn teller staan met een vangstgewicht van 10.480 gram. Geert had een aantal vissen minder en bleef steken op 10.030 gram wat hem de 2e plaats opleverde. Richard had een vangst van 8.680 gram en werd 3e vandaag.
Met een totale vangst van ruim 66 kilo een mooie vismorgen onder prima weersomstandigheden.