14 november, Havenkanaal
Vandaag onze laatste wedstrijd van de zomercompetitie, waarvoor we zijn afgereisd naar het havenkanaal bij Assen. Deze keer niet op de steigers, maar hebben we toestemming gekregen om te vissen tussen het viaduct Europaweg en de Lonerbrug. Gezien de zeer matige vangsten van de laatste weken, leek ons deze optie beter.
Vandaag zou er worden gestreden om de Lute Enting bokaal, welke ter ere van het afscheid van Lute als actief bestuurslid, op de afgelopen ledenvergadering, in het leven is geroepen. Daarnaast was er nog van alles mogelijk wat betreft de standen in de A- en B- klasse en het clubkampioenschap.
Om kwart voor 9 konden de 16 mannen aan de bak. Stek 1 en 2 links van de kleine loskade, de overige stekken rechts ervan, richting het Lonerdiepje. Vandaag straffe windvlagen uit het westen, in de lengte over het kanaal, en daarbij soms wat motregen. ’s Ochtens vroeg waren we nog getrakteerd op stevige hagelbuien en forse onweersklappen, maar daarna was het iets rustiger geworden. Al met al geen weersomstandigheden waarbij secuur vissen gemakkelijk was en de vangstverwachting heel hoog was.
De vaste stokken werden veelvuldig uitgepakt, maar de laatste delen bleven in de foedraal. Met 13 meter was gewoon niet te vissen, en zou waarschijnlijk uitdraaien op hengelbreuk, dus werd hooguit gekozen voor 9.5 of 11 meter, en soms nog korter. Gevolg hiervan is dan vissen op wat minder diep water. Ook de nodige feeders en pickers werden weer in stelling gebracht, om tegen de vaargeul of overzijde te kunnen vissen.
Na aanvang werden er wat kleine voorns en baarsjes gevangen, maar wederom was het moeilijk om de vis aan het azen te krijgen. Wist je een brasem te vangen, kon je vandaag wel eens hoge ogen gaan gooien. Halverwege de wedstrijd waren Jaap, Jantienus en Jarno de enigen die een fatsoenlijke platte hadden gevangen, de rest kleine of nog geen vis. Vanaf half 12 kreeg Geert wat grote vis op zijn voerplek, op 19 meter met de picker, en ving in 50 minuten 6 brasems. Ook Jaap ving er nog 2 en Jarno 3. Bij de rest bleef het lastig en was het sprokkelen voor kleine vis.
Om kwart over 1 was het einde wedstrijd, en was Lute inmiddels ook gearriveerd om nog wat resultaten te bekijken en de weging bij te wonen.
In de A-klasse was Geert de overduidelijke winnaar met 7680 gram, vanaf staartstek 16. Met 3 pinkies en een caster op de haak werden door hem 6 mooie brasems en wat kleine voorns gescoord. Op stek 9 viste Bé een 2e plaats met 450 gram. Plaats 3 met eveneens 450 gram was voor Jeroen vanaf kopstek.
In de B-klasse was de winst voor Jarno op stek 14, met 4720 gram, gevangen met mestpiertjes op een meter of 8 uit de overzijde. Plaats 2 was met 3550 gram voor Jaap op stek 12. Hij viste op 15 meter met de picker en wist de brasems te verleiden met wat stukjes worm. Op plaats 3 eindigde Henk met 1280 gram vanaf stek 7, hij viste met de stok wat voorn en een halfwas brasem bij elkaar.
Terug in café Homan, konden de eindstanden worden opgemaakt. Voor de 1e keer werd de Lute Enting bokaal uitgereikt , door de naamgever. Geert was de overtuigende winnaar van deze trofee vandaag, en mag hem een jaar lang op zijn schoorsteenmantel zetten.
Wat betreft het clubkampioenschap 2015 had Geert ook goede zaken gedaan, en mag deze titel voor de 3e keer op rij meenemen naar huis, met 21 wedstrijdpunten. Op plaats 2e eindigde Jarno met 23 punten en plaats 3 was voor Henderikus met 25 punten.
De overwinning in de A-klasse was eveneens een prooi voor Geert met 13 punten. Op plaats 2 eindigde Bé, eveneens met 13 punten. Plek 3 was voor Henderikus met 14 punten. Op de degradatieplaatsen eindigden Robert en Jan Roelf, zij zullen het volgend seizoen in de B-klasse vissen.
In B-klasse eindigde Jarno op de 1e plaats met 13 punten. Jaap werd hier 2e met 16 punten en Jan werd de nummer 3 met 20 punten. Jarno en Jaap promoveren hierdoor naar de A-klasse.
We kunnen terugkijken op een geslaagd zomerseizoen, met een goed aantal deelnemers maar helaas met tegenvallende vangsten. Binnenkort zal de wedstrijdcommissie het programma voor het volgend jaar gaan samenstellen, en zullen er mogelijk wat andere wateren inzitten dan afgelopen seizoenen.
Nadat de eindstanden bekend waren gemaakt gingen we, zoals als jaren een traditie is, gezamenlijk aan de snert en roggebrood met spek. Er werd nog wat nagepraat over het afgelopen seizoen, en iedereen liet zich de snert prima smaken.
Voor de liefhebbers begint onze wintercompetitie op 28 november. Plaats en vertrektijd worden bij opgave bekend gemaakt.

 

31 oktober, Prinses Margrietkanaal
Onze voorlaatste wedstrijd van dit zomerseizoen hebben we gevist in Spannenburg in het Prinses Margrietkanaal. Door een aantal afwezigen, om verschillende redenen, hadden we voor vandaag slechts 11 deelnemers. Om 6 uur waren we vertrokken, en toen we tegen half 8 aan kwamen bij het water had Jan de steknummers al uitgezet. Na het loten werden de plekken opgezocht en om 8 uur konden we beginnen. We zouden vandaag 5 uur vissen, omdat we wat verder van huis waren.
De feeder was het meest gekozen wapen weer vandaag, voor diegene die het redelijk goed kunnen gooien, tegen de overkant op dik 60 meter, voor sommigen iets dichterbij tussen 13 en 20 meter, en een enkeling gokte op de vaste stok.
Na het aanvoeren werden gelijk wel wat vissen gevangen, maar dit waren hoofdzakelijk possen of de in opmars komende zwartbekgrondels, die helaas ook al het noorden van het land hebben bereikt.
Af en toe werd er een kolblei of bliek geschept maar bij de meesten van ons ging het niet hard. De eerste helft van de wedstrijd konden alleen Henk en Jantienus wat redelijke vissen vangen. Henk viste strak tegen de stalen damwand aan de overzijde en Jantienus met de stok op 9 meter. Na het passeren van wat grotere vrachtboten vielen zij zo goed als stil, en kreeg Geert de witvis eindelijk aan de praat met de feeder. Jaap zat vandaag op 15 meter te pickeren en ving ook af en toe een mooie bliek of brasem. De rest moest het doen met weinig beet en kleinere vissen.
Door het zonnige weer, maar daarbij een koude oostenwind, waren er nog een behoorlijk aantal plezierbootjes actief. Voor degene die tegen de overkant visten betekende dit vaak binnendraaien en opnieuw ingooien, dus een actieve visserij.
Om 1 uur kregen we het signaal om te stoppen en konden de vangsten gewogen worden. In de B-klasse was het wederom Henk die de winst pakte, met een vangst van 7890 gram vanaf stek 6 was hij ook winnaar van het gehele deelnemersveld. De 2e plaats was voor Jaap, op stek 3 ving hij 6490 gram. Het brons ging naar Jantienus met 4630 gram vanaf stek 9.
In de A-klasse was Geert spekkoper, op staartplek 11 ving hij 4950 gram. Plaats 2 was hier voor Henderikus op stek 8 met 1780 gram, en Bé was de nummer 3 met 1610 gram, gevangen op steknummer 2. De totale vangst vandaag bedroeg 35.500 gram, iets minder dan wat we gewend zijn van Spannenburg.
Met nog 1 wedstrijd te gaan zit de spanning voor het clubkampioenschap er nog volop in. Henderikus, Bé, Geert en Jarno hebben respectievelijk 18, 20, 20 en 21 punten. Ook in de A- en B- klasse is de strijd nog niet gestreden, en zal deze worden beslist op 14 november aan het Havenkanaal bij Loon. Na afloop gaan we gezamenlijk aan de snert, ter afsluiting van het zomerseizoen.


17 oktober, A.G. Wildervanckkanaal.
Voor de 8e wedstrijd van onze zomercompetitie, deden we weer een debutant water aan. Het A.G. Wildervanckkanaal bij Meeden was de plek waar het vandaag moest gebeuren. En mooi parcours langs het dik 30 meter brede kanaal, met een brede berm en schanskorven als oeververdediging. Volgens de geruchten zouden we hier te laat in het seizoen zijn, dus afwachten wat we vandaag konden vangen.
Het traject werd voorzien van de 14 steknummers, waarna we rond half 9 begonnen met vissen. Vrijwel iedereen had de feeder in stelling gebracht, tegen de overkant of in het midden van het diepe kanaal. Ook de nodige vaste stokken werden uitgepakt, op de volle lengte of voor een paar meter uit de oever. Niemand wist eigenlijk wat we vandaag konden verwachten, de omstandigheden waren in ieder geval fris en mistig, en niet echt gunstig voor goede vangsten. Zoals de meesten verwacht hadden werd het moeilijk om een fatsoenlijke vis te vangen. Zeer weinig aanbeten, van voornamelijk pos of baars, was weer het beeld van deze morgen. Om witvis te vangen moest je echt alles uit de kast halen.
Henk viste met de stok, op stek 6, en wist een aantal redelijke blieken te vangen, net als Jantinus op stek 1. En ook Henderikus, op stek 13, wist met de stok een aantal bleitjes aan de kant te vangen. De rest moest het doen met pos en baars, of zelfs helemaal niets.
Om 1 uur was het tijd om te stoppen, wat eigenlijk niemand erg vond vandaag. De vangsten werden gewogen, vandaag voor het gemak maar inclusief weegnet. De winst in de B-klasse, en van de totale groep, ging naar Henk met 1600 gram. Jantinus pakte plaats 2 met 1320 gram, en de 3e plaats was voor Hendrik (S) met 940 gram.
In de A-klasse ging de overwinning naar Henderikus met 1020 gram. Be werd hier 2e met 990 gram en Geert kreeg 3 punten voor 890 gram.
In totaal een vangstgewicht vandaag van bijna 12 kilogram. Haal daar 13 keer het gewicht van het weegnet (ca. 650 gram) vanaf en we houden dik 2 kg over. Een bedroevend slechte vangst vandaag. Wellicht volgend seizoen in augustus of september dit water maar op onze kalender zetten.
De voorlaatste wedstrijd wordt gevist aan het Prinses Margrietkanaal bij Spannenburg op 31 oktober.


19 september 2015, Stieltjeskanaal.
Voor onze 7e wedstrijd zijn we, met 12 man, om 5.30 uur al afgereisd naar Nieuw Amsterdam, om ons geluk te gaan beproeven aan het Stieltjeskanaal, op het nieuwe gedeelte achter de kassen. Daar aangekomen was het nog behoorlijk donker, en hadden we alle tijd voor sterke verhalen en discussies over de te verwachten vangsten. Jacob en Jan hadden intussen de steknummers uitgezet en na de loting konden we in de schemering de stekken opbouwen.
Tegen 7 uur was het licht genoeg en konden we beginnen. De meesten kozen ervoor om met de feeder tegen de overzijde of op een meter of 15 te vissen. Een aantal zette eveneens de vaste stok in. Er zat een mooi stroompje in richting Erica, dus de verwachting was dat we wel wat vis gingen vangen. Helaas had de vis er vandaag ook weer weinig zin in. Er werden wat baarsjes, posjes en bliekjes gevangen, maar regelmatig een vis van formaat was er weer eens niet bij vandaag.
Op staart van het parcours zat Rikus, hij wist de eerste uren een paar brasem(pjes) te vangen maar viel daarna ook weer volledig stil. Toen halverwege de wedstrijd de stroming 180 graden omdraaide begon Hendrik (S) op kopstek wat redelijke blieken te vangen op de vaste stok. In het midden van het vak wisten Jarno en Gezinus nog een verdwaalde brasem te strikken, maar over het algemeen was het echt weer huilen met de pet op, en bleef het veelal bij baars.
Om goed 12 uur was het einde wedstrijd en konden de vangsten gewogen worden. De kopplaatsen waren vandaag de beste stekken. Rikus won de A-klasse, op stek 12, met 2890 gram en Hendrik (S) deed goede zaken, op stek 1, door een vangst van 2580 gram. In de A-klasse was plek 2 voor Gezinus met 1870 gram, en Geert werd 3e, hij moest het doen met 850 gram. In de B-klasse ging het zilver naar Jarno met 1900 gram, en was de 740 gram van Jan Martens goed voor een 3-tje.
Helaas weer een wedstrijd waar we meer van verwacht hadden dan de totale vangst van 11.670 gram, met 12 deelnemers. Het enige positieve vandaag was het aangename weer, half bewolkt en een graad of 17.
De volgende wedstrijd, op 17 oktober, vertrekken we een half uur later, namelijk om 6.30 uur. We vissen dan in het A.G. Wildervanckkanaal bij Meeden.
 

22 augustus 2015, Van Starckenborghkanaal.
Na de vakantie was het weer tijd voor onze 6e clubwedstrijd, en hiervoor zouden we naar de Oudegaaster Brekken gaan. Een aantal van onze leden waren hier de afgelopen weken geweest, waarna we maar op zoek zijn gegaan naar een andere locatie. Een enorme brede rietktaag, fuiken en het feit dat er ook nog een andere vereniging zou zitten, hebben ons doen besluiten om uit te wijken. Naarstig werd naar een andere locatie gezocht, maar de wedstrijdagenda van de federatie bleek al aardig gevuld. Uiteindelijk kwamen we uit op het Van Starckenborghkanaal, waarbij gekozen werd voor het laatste gedeelte naar de sluis bij Gaarkeuken.
Om 5 uur vertrokken we met 14 man, bij een aangename temperatuur van 17 graden,  en ook de rest van de dag zou zonnig en warm worden. Nadat de steknummers verloot waren konden we opbouwen, waarbij een aantal eerst nog even de snoeischaar moest hanteren tegen de weelderige brandnetels en het hoge grasgewas. De stekken waren ruim uitgezet vandaag, op bijna 40 meter, wat de vangst alleen maar ten goede zou kunnen komen.
Kwart voor 7 was er het aanvangsignaal, en vlogen de gevulde voerkorven naar de overzijde op dik 50 meter, of een paar meter er uit. Sommigen legden ook op kortere afstand een voerplek aan of kozen voor de vaste stok. De aanbeten kwamen helaas weer traag op gang, en waren ook nog eens moeilijk te zien. Iedere aanbeet verzilveren was vandaag dan ook weer erg belangrijk.
De vangsten bestonden vooral uit kleine blieken en halfwas brasems, meestal verleidt met een paar piertjes. Jan Martens was 1 van de mannen die met een paar deeltjes, kort onder de kant zat te vissen en wist een mooi aantal voorns en bliekjes te vangen. Maar de meeste vissen kwamen deze morgen toch weer van de overkant. Toen er na 3 uur vissen een paar grote boten doorkwamen leek het erop dat er toch wat betere beten doorkwamen en werden enkele grotere brasems gevangen. Over het geheel waren de vangsten echter niet groot, en om kwart over 11 was het tijd om te stoppen, en te gaan wegen.
Jarno had zijn kopplaats goed uitgebuit en was de winnaar van het hele veld en de B-klasse met 3380 gram. Op de 2e plaats eindigde Jan Martens met een 40-tal visjes, vanaf stek 2, die 2380 gram wogen. De 3e plaats was voor Henk, hij verzamelde 1860 gram tegen de overkant.
In de A-klasse ging de winst naar Geert, op een meter of 10 uit de overzijde wist hij 2770 gram te vangen, vanaf stek 13. Jeroen, op stek 7, viste strak tegen de stalen damwand en kon 2670 gram aanbieden, goed voor plaats 2. Gezinus pakte hier de 3e plaats met 2370 gram.
Een totale vangst van net 20 kilo, wederom niet wat we ervan gehoopt hadden. De komende weken staan er een aantal NK’s op het programma, daarna vissen wij onze volgende wedstrijd, op 19 september, in het Stieltjeskanaal bij Nieuw Amsterdam.
 

20 juni 2015, Winschoterdiep.
Onze 4e wedstrijd stond vandaag al weer op het programma, waarvoor we om 5 uur afreisden naar het Winschoterdiep, op het gedeelte tussen de brug in Waterhuizen en de Duinkerkenbrug in Groningen. Slechts 12 deelnemers deze keer, waarvoor Jacob en Jan de steknummers al hadden geplaatst toen we aankwamen. Na het loten konden we onze stek opzoeken en eerst eens beginnen met het riet en brandnetel vrijmaken, om fatsoenlijk op de stortstenen te kunnen zitten.
Om half 7 was iedereen gereed, en begonnen we met aanvoeren, na het toetersignaal. Vrijwel iedereen koos voor een plek tegen de stalen damwand aan de overzijde, op het ongeveer 40 meter brede kanaal. Een aantal maakte een plek tussen de 12 en 20 meter, of had ook de vaste stok in stelling gebracht.
Gezien de veel te lage temperaturen van de afgelopen weken, en de lichte stroming richting Winschoten i.p.v. richting Stad, zou het vandaag ook wel eens weer moeilijk  kunnen worden. En dat bleek ook wel in het verloop van de wedstrijd. Weinig en moeilijke aanbeten waren wederom het beeld van de wedstrijd van vandaag. Op de kopstek wist Jaap een brasem en wat kleine blieken te vangen op 14 meter met de light feeder, maar echt doorazen was er niet bij. De enigen die vandaag meerdere mooie brasems wisten te strikken waren Henk, Bé en Rikus, op de hogere nummers van het parcours. Met een paar piertjes op de haak vingen zij ze strak tegen de schoei. Voor de rest was het 1 of een aantal kleinere vissen die er werden gevangen.
Om 11 was de strijd gestreden, en konden we de balans opmaken. In de A-klasse deden Bé en Rikus wederom goede zaken, ze eindigden resp. op plaats 1 en 2 met  1970 en 1350 gram. De 3e plaats was voor Jeroen met 1090 gram.
De zege van de dag en in de B-klasse ging overduidelijk naar Henk met een vangst van 5670 gram. Jaap had een vangst van 1440 gram wat hem 2 punten opleverde. Plaats 3 was voor Jacob met 730 gram.
Helaas weer slechte vangsten, met een totale vangst van nog geen 14 kilo. En dat op de dag voordat de astronomische zomer moet beginnen, maar het qua temperaturen nog niet op lijkt. Volgende wedstrijd gaan we naar het Noord Willemskanaal achter de zuivering bij De Punt, op 11 juli.
 

30 mei 2015, Termunterzijldiep.
Voor de 3e wedstrijd zijn we afgereisd naar het Termunterzijldiep bij de Scheve Klap. Voor de 14 aanwezigen was het parcours uitgezet op het achterste gedeelte, want op het voorste deel zat al een andere vereniging. De steknummers waren op dik 25 meter uit elkaar in de grond geprikt, en na de loting kon ieder zijn stek opzoeken en de spullen opbouwen. Het was deze ochtend gewoon koud, met een straffe wind uit noordelijke richting, en een redelijke kans op een regen- of hagelbui.
De vangstberichten van de laatste weken waren ook al niet al te best, dus iedereen had het vermoeden dat het vandaag ook wel eens zeer lastig kon worden. Een kopstek loten zou vandaag wel eens extra belangrijk kunnen zijn, maar helaas zitten er maar 2 in ons parcours en zitten de meesten gewoon in het midden.
Na het signaal van starten en het aanvoeren kon het wachten beginnen. En dat wachten duurde lang deze morgen. Af en toe een regenbui, een koude wind en weinig beet waren de hoofdingrediënten voor vandaag. Echt veel lol was er niet aan deze keer, en over het vervolg kunnen we dan ook kort zijn, het was ronduit dramatisch. Af en toe werd er een baars(je) gevangen, en een enkele witvis. Een 4-tal mannen bleef zelfs op de 0 steken.
Maar toch kende ook deze wedstrijd een winnaar. Bé Martens wist op stek 1 een paar baarsjes en 2 brasems te landen, die samen goed waren voor 3670 gram. Hiermee was hij overduidelijk de winnaar van het hele potje vandaag. Op plaats 2 in de A-klasse eindigde Henderikus met 1 baars van 300 gram. De 3e plaats was voor Robert met 1 baars van 130 gram.
In de B-klasse was Jan Martens de winnaar, hij wist het laatste half uur nog 390 gram aan baarsjes te vangen. De 2e plaats was voor Jaap, op staart van het parcours kon hij 370 gram aanbieden door een kolblei en een baars. Plaats 3 was voor Hendrik (S) zijn vangst bestond uit 1 bleitje van 160 gram.
Een koude vismorgen, waarbij we tijdens de weging ook nog op wat onweersklappen werden getrakteerd. En een wedstrijd om gauw te vergeten, met een totale vangst van 5380 gram met 14 personen.
De volgende wedstrijd wordt gehouden op 20 juni aan het Winschoterdiep nabij Waterhuizen.


9 mei 2015, Havenkanaal.
Voor onze 2e competitiewedstrijd was een vergunning aangevraagd op de steigers van het havenkanaal bij Loon. Vandaag weer een aantal afwezigen van de “vaste kern” waardoor we met 14 deelnemers waren. De steigers 31 t/m 44 waren de stekken waar het zou moeten gebeuren, en na het loten konden we onze spullen opbouwen. Voor de tijd van het jaar was het wederom frisjes, net als de afgelopen dagen, en waren de vangsten de laatste weken ook nog tegenvallend. De vis was hier en daar al wel in paaistemming, maar het is altijd afwachten of ze zich ophouden in de oeverzone, onder deze frisse omstandigheden. Daarom kozen de meesten ook vandaag weer voor de feeder, en maakten een voerplek tegen de overzijde en in het diepere deel van het kanaal. Natuurlijk waren er ook een aantal die de vaste stok ingezet hadden.
Om goed half 7 begonnen we de wedstrijd en kon het wachten beginnen, de vangsten lieten ook vandaag weer lang op zich wachten. De vis was duidelijk weinig actief en moeilijk tot een beet te verleiden. In de loop van de morgen kwam het zonnetje erbij en werd het wat aangenamer. Ook kwamen er bij een aantal wat betere aanbeten door en werden enkele mooie vissen gevangen. Het was een wedstrijd van netjes doorvissen en hopen dat je wat brasem of een uitgezette karper kon strikken. De kleinere vis was ook moeilijk te vangen, dus een beetje geluk had je wel nodig. Opvallend was wel het aantal karpers die werden gevangen, en verspeeld.  Rikus wist er 3 te landen, van de totaal 9 gemerkte karpers die deze morgen werden gevangen.
Even na elven kwam het eindsignaal en kon de balans worden opgemaakt. In de A-klasse was Robert de spekkoper, vanaf steiger 40. Met een vangst van een aantal grote brasems , wat halfwassen en een karper, meest op de vaste stok, kwam hij tot 8290 gram. Bé Martens was de nr. 2, met een vangst van 7390 gram, verzilverd op zowel de stok als feeder vanaf steiger 32. De 3e plaats was voor Geert op steiger 34, die 6150 gram ving strak tegen het riet aan de overzijde.
In de B-klasse ging Bé Hartman er met de winst vandoor, hij wist op steiger 33, 3680 gram te vangen met de feeder tegen de overzijde. Op plaats 2 eindigde Henk Aling, vanaf 42, met een vangst van 3520 gram. Jaap viste vandaag een 3e plaats door vanaf steiger 35, een vangst te laten noteren van 2680 gram, gevangen op een meter of 20. De totale vangst vandaag was bijna 47 kilogram.
De volgende wedstrijd staat gepland op 30 mei in het Termunterzijldiep bij de Scheve Klap.
 

18 april 2015, kanaal Veendam - Mussel.
Vandaag was het zover, de aanvang van onze zomercompetitie. Zoals wel vaker de laatste jaren, starten we in het kanaal Veendam – Mussel achter Stadskanaal. Het parcours werd uitgezet tussen de Onstwedderbrug en het gemaaltje, omdat er verderop de afgelopen weken werkzaamheden aan de oevers waren uitgevoerd.  Aan de overzijde was het talud flauwer gemaakt en de rietkraag drastisch gesnoeid.
Doordat een aantal vaste deelnemers vandaag andere bezigheden hadden, waren we slechts met 13 personen, waarbij stek 1 tegen de brug was uitgezet en de staart van het parcours richting het gemaaltje. Tijdens het loten lag de temperatuur nog onder het 0-punt, maar het beloofde een zonnige dag te worden, met een matig windje uit het noordoosten. De vis was zichtbaar aanwezig, alleen afwachtend of ze ook al hongerig waren.
Om kwart over 7 was iedereen klaar en kwam het toetersignaal tot aanvangen. De gevulde korven vlogen naar de overzijde tegen de rietkraag en / of het midden van het kanaal. Ook had een aantal de vaste stok uitgepakt en probeerde daarmee te scoren.
De vangsten kwamen maar zeer traag op gang, wat niet geheel onbegrijpelijk was gezien de koude nacht. Geert, op stek 2, was de eerste die een redelijke brasem wist te vangen op een paar mestpiertjes, maar verder bleef het bij de meesten bij wat trage, of totaal geen aanbeten. Kleinere haakjes en dunnere onderlijnen werden geprobeerd, maar het bleef over het algemeen rustig. Als je een beet kreeg wat het zaak om deze te verzilveren, want echte topvangsten zouden er niet inzitten deze morgen.
Naarmate de zon beter doorkwam, en de temperatuur opliep, werd er wat meer vis binnengehaald. Strak tegen het riet, aan de overzijde, werden enkele brasems gevangen, maar over het algemeen bleef de vis klein van stuk.
Tegen twaalf uur moesten we stoppen en werden de vangsten gewogen. Geert was vandaag overduidelijk winnaar in de A-klasse, een 3-tal brasems samen met wat halfwassen en kolbleien brachten hem 6890 gram. Op de 2e plaats eindigde Henderikus vanaf stek 4, met een vangst van 2 brasems en wat klein spul, goed voor 3930 gram. Bart liet op stek 11, 2970 gram noteren en eindigde op plaats 3.
In de B-klasse verzamelde Jaap 1210 gram aan kleine vis, op stek 1, en pakte hier de volle winst. Jarno wist 1 brasempje te vangen van 1070 gram, op stek 8, en greep plek 2 vandaag. Op de 3e plaats eindigde Jan Martens, vanaf staartstek 13, met een vangst van 960 gram, voornamelijk voorns.
De totale vangst van dik 20 kg, was enigszins tegenvallend maar gezien de omstandigheden wel logisch. De volgende wedstrijd houden we op 9 mei, vanaf de steigers in het Havenkanaal.